Bakłażan grillowany z szynką i mozzarellą
wstecz
• 1 bakłażan
• klika plastrów szynki tradycyjnej od Kojsa firmy Kabanos
• ser mozzarella
• pomidory
• 2 ząbki czosnku
• 2 gałązki natki pietruszki
• przyprawy: sól morska, pieprz czarny
Bakłażana umyj i pokrój w plastry pod lekkim kątem. Przypraw każdy kawałek solą morską i pieprzem czarnym, polej lekko oliwą i ułóż na ruszcie grilla.
Kawałki bakłażana piecz, aż każda ze stron się zarumieni. Przełóż plastry na talerz. Pokrój pomidory i ser mozzarella w plastry.
Na każdy kawałek bakłażana nałóż plaster pomidora i ser i przykryj szynką.
Przełóż teraz wszystkie plastry na ruszt i ponownie opiecz.
Gotowe bakłażany przełóż na półmisek. Pokrój drobno natkę pietruszki i wymieszaj z pozostałą oliwą i wyciśniętym czosnkiem. Przypraw solą i świeżo mielonym pieprzem,
następnie wymieszaj. Bakłażany ułożone na półmisku polej aromatyczną oliwą.
Smacznego ;)
wstecz